niedziela, 1 grudnia 2013

Wigilijka w pracy - paella valenciana

Nasz Wigilijka z pracy odbyła się dość wcześnie przed świętami bo potem już jakoś nie było terminu. Spotykaliśmy się wszyscy koło 14 gdzieś tam poza miastem na takim jakby kampingu. Tam kucharze gotowali nam dwie ogromne paelle jedna tradycyjna z kurczakiem i królikiem (do tej pory myślałam że prawdziwa paella to z owocami morza a okazało się że jednak z królikiem) i drugą z innym mięsem. 
Gotowało się to wszystko mega długo w wielkich patelniach jak widać na zdjęciach ale było przepyszne. 

Poza tym dzień nam minął na graniu w gry planszowe, dzieleniu się prezentami od sekretnego mikołaja, graniu w kalambury i popijaniu różnych rzeczy. Było miło :) 

                                        Nasz szef zrobił wystawkę...
                             Prawidziwa paella walencyjska - najpierw tylko warzywa i mięso

                             W Polsce mamy miejsce na grilla, w Hiszpanii mają miejsce na paelle
                                Ryż zawsze sypany po krzyżu


                                  Jak się za mocno pali to robimy jeszcze ognisko
                                                 Świeży rozmaryn

                                        Który to kurczak a który królik?

                                      Moje prezenty od sekretnego mikołaja
                                    Popołudnie przy Scrabble
                                  I hiszpańskiej wersji chińczyka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz